Περικλέους Ηλία Νταλιάνη, Θεολόγου, Συγγραφέως                     – Θαυμάστε πως ο Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος Β΄, διαφημίζει πλέον φανερά τα οικουμενιστικά του ανοίγματα και τις σχέσεις του με τους αιρετικούς Παπικούς, τις συμπροσευχές του με αυτούς, τους Μικτούς Γάμους μεταξύ των Ορθοδόξων και των Παπικών της επαρχίας του,  και τα κοινά τους ανακοινωθέντα

Αν ο Μητροπολίτης Σύρου φρονούσε ορθόδοξα θα προφύλασσε το ποίμνιό του από δαιμονικές διδασκαλίες φοβούμενος μην παραστρατήσει από τον δρόμο της Αληθείας, μην αλλάξει ούτε ένα γιώτα από τον Λόγο του Θεού, σύμφωνα με το: «Μή γίνεσθε ἑτεροζυγοῦντες ἀπίστοις· τίς γάρ μετοχή δικαιοσύνῃ καί ἀνομίᾳ; τίς δέ κοινωνία φωτί πρός σκότος; τίς δέ συμφώνησις Χριστῷ πρός Βελίαλ; ἢ τίς μερίς πιστῷ μετά ἀπίστου; τίς δέ συγκατάθεσις ναῷ Θεοῦ μετά εἰδώλων; ὑμεῖς γάρ ναός Θεοῦ ἐστε ζῶντος, καθώς εἶπεν ὁ Θεός ὅτι ἐνοικήσω ἐν αὐτοῖς καί ἐμπεριπατήσω, καί ἔσομαι αὐτῶν Θεός, καί αὐτοί ἔσονταί μοι λαός. διό ἐξέλθετε ἐκ μέσου αὐτῶν καί ἀφορίσθητε, λέγει Κύριος, καί ἀκαθάρτου μή ἅπτεσθε, κἀγώ εἰσδέξομαι ὑμᾶς, καί ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα, καί ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱούς καί θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ “ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ” ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ

Ιανουάριος 2022

3/1: Ευχές του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ στην αγορά της Σύρου. Τη χαρά της επικοινωνίας με τους καταστηματάρχες της Ερμούπολης είχε ο μητροπολίτης Σύρου, ο οποίος περιόδευσε στους εμπορικούς δρόμους για να ευχηθεί για το νέο έτος.

6/1: “Φωτεινός” ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων στη Σύρο. Με τη συμμετοχή πιστών στη λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄ και την τήρηση υγειονομικών μέτρων εντός του Μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Σύρο, με την κορύφωση της θρησκευτικής εκδήλωσης να λαμβάνει χώρα στο λιμάνι της πόλης, όπου και τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του σταυρού.

Φεβρουάριος

7/2: Ποιμαντική επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου κ. Αμφιλοχίου στην Ίο. Ο μητροπολίτης Θήρας, Αμοργού & Νήσων Αμφιλόχιος πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στη νήσο Ίο. Εκεί τον υπεδέχθησαν ο Δήμαρχος Ιητών και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

18/2: Προτροπή του μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β’ προς τους δημότες της Σύρου, ώστε να συμμετέχουν στη διαδικασία της απογραφής.

Μάρτιος

18/3: Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου τιμά τη μνήμη από τα 100 χρόνια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Με την παρουσία του Ιερού Κλήρου της Σύρου και άλλων προσκεκλημένων, και ενώ οι παριστάμενοι έψαλλαν, σε κλίμα συγκίνησης, τον Εθνικό Ύμνο, ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄ ανήρτησε στον κεντρικό ιστό του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τη Σημαία Μνήμης για την Επέτειο των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, την οποία φιλοτέχνησε η Ιερά Μητρόπολη.

20/3: Καθολική Επισκοπή Σύρου: Προσφορά αγάπης για το λαό της Ουκρανίας. Στις 20 Μαρτίου, δεύτερη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, ημέρα αφιερωμένη στην ΚΑΡΙΤΑΣ, πραγματοποιείται προσφορά στο δίσκο των ενοριών, ως συνεισφορά στις ανάγκες εκείνων που πλήττονται από τον πόλεμο.

Απρίλιος

18/4: Πάνδημος εορτασμός της Βαΐφόρου στη Μύκονο. Η λιτανεία αυτή αποτελεί επιβίωση Βυζαντινού εθίμου, που ετελείτο την ημέρα αυτή στην Κωνσταντινούπολη, με την επωνυμία «Ο περίπατος του Αυτοκράτορα», από το Παλάτι προς τη Μεγάλη Εκκλησία.

22/4: Κορύφωση του Θείου Δράματος στους ναούς της Σύρου. Μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη στους ναούς της Σύρου τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου από το πρωί κάτοικοι και εκατοντάδες επισκέπτες του νησιού συρρέουν προκειμένου να προσκυνήσουν τον επιτάφιο, συμμετέχοντας και τιμώντας το Θείο Δράμα. Ορθόδοξοι και Καθολικοί ναοί, υποδέχονται τους πιστούς και για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, λόγω της “πανδημίας” (σ.σ. είχε και ένα καλό ο κορωνοϊός, ότι τους καθυστέρησε ως προς την ψευδο-ένωσή τους, αλλά μένουν ακόμη αμετανόητοι).

28/4: 1η Πανσυριανή Συνάντηση για την Σύνοδο των Επισκόπων 2023.

Μάιος

25/5: Τελετή υποδοχής νέας Μοναχικής Κοινότητας από την Καθολική Επισκοπή Σύρου. Την Τετάρτη 25 Μαΐου η τοπική καθολική εκκλησία υποδέχτηκε επίσημα τη μοναχική κοινότητα του τάγματος «του Ενσαρκωμένου Λόγου» στο νησί, με μια σεμνή τελετή στην εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού, στην Άνω Σύρο.

25/5: Επισκέψεις σε σχολεία της Σύρου πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Δωρόθεος Β΄, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

28/5: Θρησκευτική συναυλία της χορωδίας του (παπικού) ναού Ευαγγελιστρίας Ερμούπολης. Έλαβε μέρος σε θρησκευτική συναυλία με έργα των: Vivaldi, Bach, Handel, Mozart, Rheinberger, Dubois, Gjeilo, για σολίστ, χορωδία, έγχορδα, και εκκλησιαστικό όργανο, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθολικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στην Αθήνα . (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΕΣ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥΣ)

30/5: Η εικόνα της Παναγίας Βουρλιώτισσας στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερμούπολης.

Ιούνιος

2/6: Με πάσα λαμπρότητα ο εορτασμός της Παναγίας Χρυσοπηγής στη Σίφνο.

5/6: Η Σύρος γιόρτασε για τον Μητροπολίτη της Δωρόθεο Β’. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε το πρωί, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, προσωπικού προστάτου κληρωθέντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Αύγουστος

10/8: 425η Επέτειος Ιδρύσεως της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Τάγματος των Δομινικανίδων.

15/8: Η Παναγία των Κυκλάδων. Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων. Εκτός από τα μεγάλα προσκυνήματα της Τήνου και της Πάρου, οι «Παναγίες των Κυκλάδων» τιμήθηκαν σε κάθε νησί, που γιόρτασε τον 15Αύγουστο.

Σεπτέμβριος

22/9: Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη του νέου Δικαστικού Έτους

Οκτώβρης

11/10: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού.

24/10: Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ καλεί τους νέους για την εορτή του Αγίου Δημητρίου.

Νοέμβριος

20/11: Η Αμοργός γιόρτασε την προστάτιδα της Παναγία Χοζοβιώτισσα. Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στο σπηλαιώδες Καθολικό της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης Αμοργού, η μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου παραμονή της εορτής της.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022 ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΔΩΡΟΘΕΟΥ ΜΕ ΠΑΠΙΚΟΥΣ

Μεγαλοπρεπής εορτασμός του πολιούχου της Σύρου, Αγίου Νικολάου | Καθολική  Επισκοπή Σύρου | Επίσημη Ιστοσελίδα

6/12: Η Σύρος τίμησε τον πολιούχο της. Τον πολιούχο και προστάτη άγιό της, γιορτάζει με λαμπρότητα η Σύρος, με πλήθος κόσμου να προσέρχεται από νωρίς στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. (Φυσικά δεν έλειψε και η συμπροσευχή του Μητροπολίτη Δωροθέου με τον Παπικό ψευδο-“επίσκοπο”, βλέπε και εφημερίδα “Κοινή Γνώμη”).

Αριστερά ο παπικός ψευδο-“επίσκοπος”Η Σύρος γιορτάζει και τιμά τον Άγιο Νικόλαο | Κοινή Γνώμη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παπικής (ψευδο) “αρχιεπισκοπής”: “Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου π. Πέτρος Στεφάνου, εκπρόσωποι του α’ και β’ βαθμού της αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των στρατιωτικών αρχών, των σωμάτων ασφαλείας και πολλοί πιστοί οι οποίοι είχαν συρρεύσει από νωρίς στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου”.

Άρα είναι προφανές ότι ο κ. Δωρόθεος, αποδέχεται την ψευδο-ιεροσύνη των παπικών και τους επιτρέπει να συμπροσεύχονται στην ορθόδοξη Θεία Λειτουργία, στην οποία μόνο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί μπορούν να συμμετάσχουν…

Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΚΟ “ΕΠΙΣΚΟΠΟ” ΣΥΡΟΥ ΣΕ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη ΣΎΡΟΥ:                      Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τελέσθηκε το πρωί 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, Θεία Λειτουργία προξάρχοντος του άγοντος τα Ονοματήριά του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ , συλλειτουργούντων αυτώ του Αρχιμ. Δωροθέου Γάγγου, από τη Σύρο, των Αρχιερατικών Επιτροπών Δήλου και Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρου Μαραγκού, και Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Μυκονου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη, του Προεστώτος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Άνω Μεράς Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου, και του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Παναγίας «Χρυσοκαστριωτίσσης» Πλάκας Αθηνών, Αρχιμ. Πρόδρομου Σκορδαρά, με τη συμπροσευχητική συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία του Επισκόπου των ΡΚαθολικών Σύρου Σεβ. κ. Πέτρου Στεφάνου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους στην πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σύρου, ήταν πολλά πρόσωπα, όπως ο επίσκοπος των Ρωμαιοκαθολικών (παπικών) Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου, τον οποίο η ανωτέρω ανακοίνωση της Ι. Μητροπόλεως Σύρου, τον αποκαλεί ως “Σεβασμιώτατο”!!! Άρα είναι φανερό ότι αποδέχεται ο κ. Δωρόθεος την ανύπαρκτη ιεροσύνη των παπικών, ως (δήθεν) “έγκυρη”!! Σε αυτήν την περίπτωση, αφού ομολογείτε από την ανακοίνωση της Ι. Μ. Σύρου, η συμπροσευχητική συμμετοχή όλων των εφημερίων της Σύρου, παραδέχεται και την συμπροσευχή του Παπικού εκπροσώπου και όχι απλώς την παρουσία του! Όποιο και αν είναι το ενδεχόμενο γεγονός, η παρουσία ενός Παπικού μέσα σε Ορθόδοξο ναό κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας σίγουρα δεν είναι αποδεκτή ούτε από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας, ούτε από τον Άγιο Ιερομάρτυρα Δωρόθεο που έχυσε το αίμα του για την Ορθόδοξη Πίστη!

(Βλέπε και “Κατάνυξη”)

19/12: Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου.

23/12: Ευχές του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ για τα Χριστούγεννα.

“Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΠΡΟΣΦΩΝΕΙ ΩΣ “ΑΞΙΟΝ” ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΑΠΙΚΟ ΕΠΙΣΚΟΠΟ” ΠΕΤΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

https://youtu.be/fSQqEx3wfAw?t=148

https://youtu.be/fSQqEx3wfAw?t=168

Συμπροσευχήθηκαν και με τον σχισματικό Επιφάνιο Ντουμένκο στο Ναό του Απόστολου Παύλου στην Καβάλα.

Από αριστερά:

Μεσσηνίας Χρυσόστομος (Σαββάτος)

Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου Δωρόθεος Β’ (Πολυκανδριώτης)

Κασσανδρείας Νικόδημος (Κορακής)

Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων (Καλαφάτης)

Μιλήτου, υπέρτιμος και έξαρχος Ιωνίας, Απόστολος (Βούλγαρης), Ηγούμενος Αγίας Μεγαλομάρτυρος Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας

Τέρμα δεξιά δύο σχισματικοί

Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίος (Τριανταφυλλίδης) – δεύτερη σειρά πίσω από τον Ξάνθης

Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητος (Αθανασόπουλος) -δεύτερη σειρά πίσω από τους σχισματικούς τέρμα δεξιά


Από την Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου, στην πόλη της Καβάλας, το απόγευμα της Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου 2022, μεταξύ των Βαρθολομαίου, Ιερωνύμου και Επιφάνιου του ψευδο-Ουκρανίας.

https://fb.watch/jkS8HRZSC1/

ΑΝΩΘΕΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΣΤΙΣ 05/12/2019, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΙΚΟ “ΕΠΙΣΚΟΠΟ” ΣΥΡΟΥ ΠΕΤΡΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΜΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ.

εικόνα άρθρου: Οι αγκαλιές του Μητροπολίτη Σύρου με παπικούς

Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΠΙΚΟΥΣ ΨΕΥΔΟΠΟΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ.

Οι συμπροσευχές έγιναν στον αρχιερατικό Εόρτιο Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας της Τήνου στις 14 Αυγούστου 2021, όπου εκεί ήταν παρών και ο δήθεν “Αρχιεπίσκοπος” Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου των Παπικών, Ιωσήφ Πρίντεζης.

Αλλά ο Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, τον συγκαλύπτει τον κ. Δωρόθεο και συλλειτουργεί μαζί του, αντί να τον καταγγείλει δημόσια για τις συμπροσευχές του με τους παπικούς αιρετικούς της Σύρου και των Κυκλάδων…

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Print Friendly, PDF & Email
Γνώσεσθε την Όντως Αλήθεια

Γνώσεσθε την Όντως Αλήθεια

Συντάκτης

Διαβάστε το Περιοδικό Γνώσεσθε την Όντως Αλήθεια

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *