Τάφος Κλεοπάτρας: Ασχημα νέα για την αρχαιολογική ανακάλυψη

από | Νοέ 25, 2022 | Αρχαιολογία, Ιστορικά | 0 Σχόλια

Αρχαιολόγοι εντόπισαν μια σήραγγα που κρύβεται κάτω από τον αρχαίο ναό Taposiris Magna η οποία και μπορεί να οδηγεί στον χαμένο τάφο της θρυλικής Κλεοπάτρας. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη του 21ου αιώνα.

 

Ο ιστορικός, συγγραφέας, πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας καθώς και επικεφαλής των ενάλιων και χερσαίων ανασκαφών της ελληνικής αποστολής στην Αλεξάνδρεια, Χάρης Τζάλας, δίνει απάντηση στα όσα ισχυρίστηκαν συνάδελφοί του για τον τάφο της Κλεοπάτρας.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Όπως υποστηρίζει στη «Ζούγκλα», «η είδηση σχετικά με την πιθανή ανακάλυψη ενός τέτοιου τάφου δεν στέκει και είναι ουσιαστικά ένα παραμύθι», εξηγώντας αναλυτικά τους λόγους. Παράλληλα μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «οι Αιγύπτιοι τα τελευταία δύο χρόνια αφήνουν να διαρρέουν τέτοιες φήμες περισσότερο για τουριστικούς λόγους».

Ερωτηθείς για το τι είναι τελικά αυτή η κατασκευή που εντόπισαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο με επικεφαλής την Καθλίν Μαρτίνεζ του Πανεπιστημίου του Σαν Ντομίνγκο είναι σαφής: «Πρόκειται για μια κατασκευή σήραγγας η οποία είναι γνωστή σε εμάς και χρησιμοποιούνταν μάλλον για ύδρευση ενώ έχει μια ομοιότητα με το Ευπαλίνειο όρυγμα που βρίσκεται στη Σάμο. Τίποτε περισσότερο».

Γνώσεσθε την Όντως Αλήθεια

Γνώσεσθε την Όντως Αλήθεια

Συντάκτης

Διαβάστε το Περιοδικό Γνώσεσθε την Όντως Αλήθεια

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *