Περικλής Ηλ. Νταλιάνης Θεολόγος, Ιεροψάλτης

“Ο Πέτρος Γαϊτάνος παρουσιάστηκε στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου “The two night show”, την Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024 του Αγίου Πνεύματος και μίλησαν για την πορεία του καλλιτέχνη.Ο Π. Γαϊτάνος έγινε γνωστός κυρίως από τους εκκλησιαστικούς ύμνους που έλεγε. Ήταν κυρίως τραγουδιστής και λιγότερο ψάλτης. Δηλαδή όταν έψαλε – κυρίως έψαλε τραγουδώντας χωρίς να έχει βυζαντινό ύφος. Η διαφημιστική καμπάνια όμως ιδιαίτερα στους ύμνους της Μεγάλης  Εβδομάδος έκαναν χρυσές δουλειές και πωλήσεις,  τις οποίες θα ζήλευαν και οι επαγγελματίες μουσικό – διδάσκαλοι και άρχοντες Πρωτοψάλτες  της Βυζαντινής μουσικής. Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν γιατί η χώρα γίνεται με την βία πολυπολιτισμική και ο Πέτρος Γαϊτάνος ψάχνει για νέες αγορές και νέα μουσικά είδη, αφού το Πάσχα “όσο πούλησε – πούλησε”, δεδομένου ότι οι καλλιτέχνες κοιτάζουν κυρίως το κέρδος και την δόξα και όχι τόσο την σωτηρία της ψυχής τους. Έτσι αφού όλα είναι στον συγκεκριμένο χώρο η διαφήμιση και επειδή ο Πέτρος Γαϊτάνος προωθεί τώρα ένα αλβανικό τραγούδι (μετά τα ελληνικά παραδοσιακά), ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έσπευσε να κάνει την διαφήμιση, ομιλόντας “υποτιμητικά για τους ύμνους του Πάσχα και λέγοντας ότι θέλει να δει τον Πέτρο Γαϊτάνο να κάνει νέα πράγματα”. Φυσικά αυτό έγινε βάση για τον Πέτρο Γαϊτάνο, ο οποίος άρχισε να λέει ότι “θέλει να κάνει νέα πράγματα, να προβάλλει και άλλες ξένες μουσικές κουλτούρες και ξένες μουσικές παραδόσεις, καθώς του αρέσει να πειραματίζεται με όλα αυτά αλλά και με τις άλλες θρησκείες και ότι επισκέφτηκε πρόσφατα το Βατικανό και του άρεσε ο τρόπος προσευχής και το γρηγοριανό μουσικό μέλος και αρμόνιο, το οποίο έχουν οι Παπικοί μέσα στους ναούς τους και την λατρεία τους”. Όλα αυτά μας διδάσκουν πως ότι γίνεται για το κέρδος έχει σαθρά θεμέλια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα αυτά ελέγχθηκαν την εβδομάδα όπου η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει την Μεγάλη εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος.

Πρώτα ο καλλιτέχνης το έπαιζε βαθιά θρησκευόμενος για να προωθήσει τους δίσκους με τους ύμνους. Τώρα που το εμπόριο στρέφεται αλλού ο καλλιτέχνης θέλει να πιάσει την Αλβανική αγορά και την αίρεση του Βατικανού, δεδομένου ότι προωθείται ταυτοχρόνως από πολιτικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους και η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΊΑ. Δεν αποκλείεται στο μέλλον να τον δούμε να διαφημίσει και τους λατινικούς αιρετικούς ύμνους. Οπότε ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι και “παντός καιρού” και θαυμαστής του Βατικανού!

Ο ΠΈΤΡΟΣ ΓΑΪΤΆΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΆΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΌΦΙΛΩΝ

Προβληματικές και μή χριστιανικές είναι και οι απόψεις του Πέτρου Γαϊτάνου για το πρόσφατο Νομοσχέδιο που η κυβέρνηση ψήφισε, υπέρ του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομοφυλοφίλων. Ο “χριστιανός” Πέτρος Γαϊτάνος σε πρόσφατη συνέντευξή του, αντί να καταδικάσει το νόμο, έφτασε στο σημείο να πει “ότι μπορεί να αποδεχτεί μία τέτοιου τύπου οικογένεια, αρκεί να υπάρχει αγάπη”. Τώρα τι”αγάπη” μπορεί να υπάρξει μέσα στην παρά φύσιν αμαρτία και την άρνηση του Τριαδικού Θεού και της Εκκλησίας, μόνο στο μυαλό του γνωστού τραγουδιστή μπορεί να υπάρξει και στο πολυπολιτισμικό πνεύμα του.

Παραθέτω αυτούσιες τις δηλώσεις Γαϊτάνου για του λόγου το αληθές

Ο Πέτρος Γαϊτάνος στην εκπομπή 2 Night show ομιλεί για το Βατικανό και τις θρησκείες.

Ο Πέτρος Γαϊτάνος πήρε αντιχριστιανική θέση για τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών

1.05.2024

Πιό πάνω ο γνωστός τραγουδιστής

facebook sharing button
twitter sharing button
whatsapp sharing button

Για όλους και για όλα μίλησε ο γνωστός καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος, τον οποίο το κοινό έχει ταυτίσει με τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας και την περίοδο του Πάσχα. Ο ερμηνευτής παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Super Κατερίνα και μεταξύ άλλων απάντησε για το νομοσχέδιο που νομιμοποίησε τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον χώρο της εκκλησίας.

«”Καίει” αυτή η κουβέντα. Εγώ δυσκολεύομαι πολύ να σχολιάζω πράγματα που αφορούν τη σύγχρονη Εκκλησία. Σέβομαι τους Μητροπολίτες και όλους τους ανθρώπους που έχουν το Σχήμα της ιεροσύνης και του μοναχισμού. Πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους ιεράρχες μας να εκφραστούν και από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του ερμηνείες και επιλογές» ανέφερε ο Πέτρος Γαϊτάνος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι στέκεται υπέρ της αγάπης και της συντροφικότητας:

«Στο κομμάτι που δύο άνθρωποι, όπως κι αν είναι κι ό,τι κι αν είναι, μοιράζονται μια τρυφερότητα, μια αγάπη κι έναν έρωτα θα πρέπει όλοι να στεκόμαστε με σεβασμό και απάθεια. Δεν μας αφορά. Από εκεί και πέρα όμως, όλα τα υπόλοιπα έχουν πάρα πολλή κουβέντα. Σκεφτείτε να είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο, οποιοσδήποτε από εμάς, να σε κυνηγούν χιλιάδες άνθρωποι και να σε δείχνουν, γιατί αγαπάς έναν άνθρωπο. Στέκομαι στην αγάπη, την τρυφερότητα και τη συντροφικότητα».

Μάλιστα, ο γνωστός ερμηνευτής υποστήριξε ότι δεν πρέπει να κατηγορείται η ερωτική διάθεση και ότι όλοι πρέπει να είναι ελεύθεροι: «Αυτό μπορεί να εξελιχθεί μετά, δηλαδή ο τρόπος αυτού του έρωτα οποιουδήποτε, μπορεί να εξελιχθεί, είτε ετεροφυλόφιλοι, είτε ομοφυλόφιλοι, με διάφορους τρόπους. Εμείς δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση. Θα πρέπει να αισθανόμαστε άβολα σε αυτό που ξεφεύγει είτε γιατί είναι πολύ επιθετικό και ακραίο είτε γιατί γίνεται πολύ προσβλητικό γύρω από τα κοινά ήθη και τις αξίες. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι στον έρωτα και στην αγάπη δεν πρέπει κανείς να παρεμβάλλεται. Πρέπει οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι».

Για τη στάση της εκκλησίας ο ίδιος ανέφερε: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό ότι ο Χριστός και η Εκκλησία του θα είναι πάντα η ίδια. Άρα δεν μπορούμε να ζητούμε και να χαρακτηρίζουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα, για τον τρόπο που εκφράζεται η Εκκλησία, μέσα από τους κανόνες των Ευαγγελίων. Υπάρχουν κανόνες. Αυτά τα πράγματα όταν τα αποφασίζει η Εκκλησία είναι γιατί εκπορεύεται μέσα από τα λόγια των Πατέρων και ερμηνεύοντας τα λόγια των Γραφών».

Μάλιστα δήλωσε ανάξιος να κάνει οικογένεια όπως και να ακολουθήσει τον μοναχισμό: «Έχω 4 ανιψάκια. Είναι ωραίο πράγμα η οικογένεια αλλά δεν είναι ο χαρακτήρας μου και η ζωή μου όπως εξελίχθηκε για να το κάνω. Αισθάνομαι ότι δεν είμαι άξιος να κάνω τίποτα από αυτά γιατί είμαι λίγο καλομαθημένος ως καλλιτέχνης να εκφράζομαι όπως θέλω. Αυτό δυσκολεύομαι να το βάλω σε καλούπια όπως της οικογένειας ή του μοναχισμού. Θα ήθελα να το κάνω τίμια και επειδή δεν θα το κάνω τίμια, δεν θέλω να προδώσω ανθρώπους» σημείωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Βλέπε σχετικό βίντεο

https://player.glomex.com/integration/1.1174.0/iframe-player.html?integrationId=40599v17l3ec3v44&playlistId=v-d0y7t7tvhcnt-wp&origin=glomex-player&playlistIndex=0&pageUrl=https%3A%2F%2Fwww.newsbreak.gr%2Flifestyle%2F591403%2Fo-petros-gaitanos-pire-thesi-gia-ton-gamo-ton-omofylon-zeygarion%2.

Print Friendly, PDF & Email
ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

Συντάκτης

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *