ΟΙ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΙΚΟΊ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΜΑΣ ΖΆΛΙΣΑΝ ΥΠΈΡ ΤΗΣ ΕΛΙΣΆΒΕΤ, ΑΛΛΆ ΔΕΝ ΘΈΛΟΥΝ ΈΛΛΗΝΑ ΒΑΣΙΛΈΑ.

Περικλής Ηλ. Νταλιάνης, Θεολόγος, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

Οι Υποκριτές αμερικανόδουλοι και υπόδουλοι ελληνόφωνοι πολιτικοί, εις την μασονική στοά της Αγγλίας, ενώ δεν θέλουν να ακούσουν για τον θεσμό του βασιλιά στην Ελλάδα, διότι οι τριακόσιοι θυσαυρίζουν στην βουλή, ξαφνικά όλες αυτές τις μέρες μας ζάλισαν, με την σπουδαία κατ’ αυτούς βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία ήταν η ηθικός αυτουργός, του θανάτου των Κυπρίων αγωνιστών, κατά την Αγγλική κατοχή της Κύπρου, όπως του Γρ. Αυξεντίου και του Ευαγόρα Παλικαρίδη.

Ο ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΙΚΑΡΙΔΗΣ

Ο Ευαγόρας στο τελευταίο γράμμα του δηλώνει:

Θα΄ ακολουθήσω με θάρρος τη μοίρα μου. Ίσως αυτό να ναι το τελευταίο μου γράμμα. Μα πάλι δεν πειράζει. Δεν λυπάμαι για τίποτα. Ας χάσω το κάθε τι. Μια φορά κανείς πεθαίνει. Θα βαδίσω χαρούμενος στην τελευταία μου κατοικία. Τι σήμερα τι αύριο; Όλοι πεθαίνουν μια μέρα. Είναι καλό πράγμα να πεθαίνει κανείς για την Ελλάδα. Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Η πιο όμορφη ώρα. Μη ρωτάτε γιατί.

Απαγχονίστηκε στις 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Ήταν ο νεαρότερος αλλά και ο τελευταίος αγωνιστής που απαγχονίστηκε από τους Άγγλους.

Ο Γρηγόρης Πιερή Αυξεντίου (Λύση Αμμοχώστου22 Φεβρουαρίου 1928 – Μονή ΜαχαιράΛευκωσία3 Μαρτίου 1957) ήταν Ελληνοκύπριος αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κατά τον Απελευθερωτικό Αγώνα του 1955-59 εναντίον της Αγγλικής κατοχής.Είναι ένας από τους πιο γνωστούς αγωνιστές και ηταν δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, και σκοτώθηκε από τους Άγγλους σε μάχη που δόθηκε κοντά στην Ιερά Μονή Μαχαιρά. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν κυρίως γνωστός με το ψευδώνυμο Ζήδρος, ενώ εκ των υστέρων ονομάστηκε «Σταυραετός του Μαχαιρά». Μετά θάνατον, τιμήθηκε από την Ελληνική πολιτεία με τον βαθμό του Αντιστράτηγου.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Στις 3 Μαρτίου του 1957 οι Άγγλοι, ύστερα από προδοσία πληροφορήθηκαν το κρησφύγετό του κοντά στο Μαχαιρά. Το περικύκλωσαν με αυτοκίνητα και ελικόπτερα, μετά από πολύωρη μάχη και αρκετούς νεκρούς Άγγλους έριξαν βενζίνη στο κρησφύγετο και τον έκαψαν ζωντανό.[4] Το καμένο σώμα του θάφτηκε στις 4 Μαρτίου στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας, στο χώρο που είναι γνωστός σήμερα ως «Τα φυλακισμένα μνήματα» από τους Άγγλους στρατιώτες από φόβο λαϊκών εκδηλώσεων.

ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

Το ΣΚΑΪ πρώτο, πρώτο, αλλά και τα άλλα κανάλια, ξέχασαν το αντιβασιλικό τους μένος. Η κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έπλεξε το εγκώμιο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Γιατί όμως δεν θέλουν βασιλεία στην Ελλάδα. Διότι πάντα μας ήθελαν αποικία της Μεγάλης Βρετανίας και υπόδουλους στους αγγλοεβραίους Ρότσιλντ, οι οποίοι με τα δάνεια τους ελέγχουν τους πολιτικούς της Ελλάδος, από το 1821 έως και σήμερα, αλλά και το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα.

Γι’αυτό ο Βασιλέας Φίλιππος, ο πατέρας του Καρόλου, ενώ ήταν βασιλέας της Ελλάδος και ορθόδοξος χριστιανός, αρνήθηκε την Ορθοδοξία και ασπάστηκε την Αγγλικανική αίρεση, για να γίνει Βασιλέας της Αγγλίας.


Ο ΒΑΣΙΛΕΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ
*Ηταν Ορθόδοξος Χριστιανός από το (1921 έως το 1947) και έγινε Αγγλικανός, από το 1947 έως το 2021.

Ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΑΙ Η ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

ΟμοίΩς και ο Κάρολος, έγινε βασιλιάς με βάση το Αγγλικανικό δόγμα, το οποίο είναι υποχρεωτικό για να γίνει κάποιος Βασιλέας της Αγγλίας. Πριν χρόνια οι Οικουμενιστές μοναχοί της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, μας παραμύθιαζαν για να δικαιολογήσουν τις συμπροσευχές τους με τον Αγγλικανό Κάρολο, ότι δήθεν “ο Κάρολος έγινε Ορθόδοξος”, την ίδια ώρα που ο Κάρολος έμενε και θρήσκευε με βάση το Αγγλικανικό δόγμα, άνευ του οποίου δεν θα μπορούσε να γίνει Βασιλέας της Αγγλίας. Σιγά μην άφηνε ο Κάρολος τα πλούτη και τον θρόνο για να ασπαστεί την Αγία μας Ορθοδοξία, την οποία και ο πατέρας του είχε πρώτος αρνηθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι μαζί με την παγκοσμιοποίηση, έφυγε και η Ελισάβετ. Το συμπέρασμα είναι ότι οι Έλληνες πολιτικοί, λογοδοτούν στο Βασίλειο της Αγγλίας, γι’ αυτό και δεν θέλουν Έλληνα Βασιλέα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι το 87% του κυπριακού εδάφους, το οποίο έπεσε στα χέρια των Τούρκων, έπεσε επί διακυβέρνησης του δήθεν “εθνάρχη” Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν αυτός είπε ότι “η Κύπρος κείται μακράν”, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει άνευ πολέμου την Κύπρο στους Τούρκους και όταν είχαμε φύγει ως χώρα, από το Βασιλικό σύστημα διακυβέρνησης. Μην σας ταϊζουν “κουτόχορτο”.

Δεν είναι τυχαίο ότι και ο Οικουμενιστής Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τέλεσε οικουμενιστική επιμνημόσυνη δέηση μαζί και με άλλους εκπροσώπους των αιρετικών δογμάτων, υπέρ της Βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία ήταν Αγγλικανικού δόγματος και σύμφωνα με τα άρθρα του Αγγλικανισμού, αυτή ως βασίλισσα, αποτελούσε την ανωτέρα αρχή και του κράτους και της “εκκλησίας”. Άρα είναι προφανές ότι και ο Βαρθολομαίος προσκυνάει την Αγγλική Βασιλεία και την Αγγλικανική αίρεση.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, στο παρεκκλήσι της Αγίας Ελένης, του Γενικού Προξενείου της Μ. Βρετανίας στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για την εκδημία της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, η οποία συνδιοργανώθηκε από το Γεν. Προξενείο και τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Παρεκκλησίου Πανοσιολ. Canon κ. Ian Sherwood.

Ορθόδοξο Χριστιανικό Περιοδικό, Γνώσεσθε την Όντως Αλήθειαν, Σεπτέμβριος 2022
ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

Συντάκτης

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *