ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΈΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΊΕΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΉΣ ΕΛΠΙΔΟΦΌΡΟΥ

από | Ιούλ 4, 2024 | Αγγλικανική Αίρεση, Αγία Σοφία & Ισλάμ, Άγιο Όρος & Πατριαρχεία, αίρεση εικονομαχίας, Αίρεση Ναομαχίας, Αντιαιρετικά, Αντιοικουμενιστικά άρθρα, Αντιπαπικά Άρθρα-Μελέτες, Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Εκκλησία & Ηθική, Ελλαδα & Πατριωτισμός, Ελληνοτουρκικά, Εμβόλια, Ενδοοικογενειακη βία, Η Αιρεση του Filioque, Ηλεκτρονικό φακέλωμα, Θεία Κοινωνία & Κορονοϊός, Ισλαμοφασισμός - Σαρία - Τζιχάντ, Λειτουργικά Θέματα, μη κατηγοριοποιημένα, Μυστήριο του Βαπτίσματος, Οικουμενικές Σύνοδοι, Ορθόδοξα Θαύματα, Ορθόδοξες Ομιλίες & Κηρύγματα, Ορθόδοξη Ιεροσύνη, Ορθόδοξη Οικογένεια, Ορθόδοξη Ομολογία, Ορθόδοξη Πίστη, Ορθόδοξη προσευχή, Ορθόδοξη Υμνολογία, Ορθοδοξία, Ορθόδοξο Βάπτισμα, Ορθόδοξο Ήθος, Ορθόδοξο Πάσχα - Οικουμενικές Σύνοδοι, Ουκρανικό & Παγκοσμιοποίηση, Ουκρανικό Κακοκέφαλο, Πανορθόδοξοι Σύνοδοι, Βιβλια & Μελετες, Το αιρετικό & σχισματικό Φανάρι, Χριστιανισμός και φιλοσοφία, Ψευδοσύνοδος της Κρήτης | 0 Σχόλια

Περικλέους Ηλ. Νταλιάνη Θεολόγου

Φωτό: GOA/DIMITRIOS PANAGOS

Απορρίφθηκε η πρόταση για την αύξηση της ετήσιας οικονομικής συνεισφοράς των κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Οπως φαίνεται ο Ελπιδοφόρος έχει φέρει την Αρχιεπισκοπή Αμερικής σε οικονομικό αδιέξοδο με τις σπατάλες του και γι’αυτό ζητάει αυξήσεις. Επίσης με τις δογματικές καινοτομίες του, πολλοί ορθόδοξοι χριστιανοί εκκλησιάζονται στα μοναστήρια του γέροντος Εφραίμ, ή στις Βουλγαρική και Σερβική Εκκλησίες της Αμερικής, με αποτέλεσμα πολλές ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αμερικής να κινδυνεύουν με κλείσιμο και αυτό αρέσει σε πολλούς ετεροδόξους ή αλλόθρησκους, οι οποίοι θέλουν να πάρουν τα κτίρια για δική τους χρήση. Φυσικά αυτό δεν πειράζει τον Ελπιδοφόρο, ο οποίος πιστός στο αιρετικό και δαιμονικό δόγμα του Κολυμπαρίου, θεωρεί ότι “όλες οι θρησκείες είναι οδοί σωτηρίας” και έχει αρχίσει να τελεί μαζί με τους Παπικούς κοινές λατρευτικές τελετές, όπως έγινε το Πάσχα του 2024. Πριν ένα χρόνο είχε στείλει ως αντιπρόσωπό του τον Μητροπολίτη Βοστώνης στα εγκαίνια βουδιστικού ναού. Είναι επίσης εχθρός του Πατριαρχείου της Μόσχας και υπέρ του Ουκρανικού σχίσματος του Επιφανίου.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τελεί την θεία Λειτουργία με την χρήση πολλών κουταλιών, αντί της Αγίας Λαβίδας, σύν ότι έχει αποδεχθεί τον σοδομιστικό πολιτικό γάμο ως “οικογένεια” και επίσης τέλεσε τα γκέι βαπτίσια στην Μητρόπολη Γλυφάδας το 2022, χωρίς την άδεια του οικείου Μητροπολίτου! Τους ετεροδόξους που πηγαίνουν και θέλουν να βάπτιστούν στην Ορθοδοξία, τους λέει “να μην βαπτιστούν γιατί είναι ήδη βαπτισμένοι στις εκκλησίες τους” (τις αιρέσεις δηλαδή) και γι’αυτό πολλοί εξ’ αυτών πηγαίνουν ευτυχώς και βαπτίζονται στην Βουλγαρική Εκκλησία της Αμερικής.

Ο Ελπιδοφόρος είναι υπέρμαχος του ηλεκτρονικού φακελώματος – τσιπαρίσματος και είναι επιζήμιος για τα εθνικά συμφέροντα, αφού δηλώνει Τούρκος πολίτης και λειτουργεί εμμέσως υπέρ του Ισλάμ και υπέρ των τουρκικών συμφερόντων… Με λίγα λόγια ο Ελπιδοφόρος έχει παρεκκλίνει στην δαιμονική θεολογία της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΊΑΣ, του οικουμενισμού και του επερχόμενου αντιχρίστου!

Το Παρασκήνιο

Απορρίφθηκε η πρόταση για την αύξηση της ετήσιας οικονομικής συνεισφοράς των κοινοτήτων προς την Αρχιεπισκοπή, ενώ ένταση δημιουργήθηκε στην Επιτροπή των Οικονομικών της Αρχιεπισκοπής στην 47η Κληρικολαϊκή Συνέλευση, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη 2 Ιουλίου με αποτέλεσμα να σηκωθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και να φύγει από την αίθουσα.

Αναφορικά για το Γραφείο του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου για το οποίο ζητήθηκαν περικοπές και εξηγήσεις πως διατίθενται τα χρήματα, όπως γράφει και ο εθνικός κήρυκας: «ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αύξησε τα ετήσια έξοδα του Γραφείου του από τις 800.000 δολάρια στο $1.100.000 (ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες).

Εκτός από αυτό το τεράστιο ποσό, για το Τμήμα Αλληλογραφίας του Αρχιεπισκόπου για τα έτη 2023 και 2024 ήταν 200.000 ενώ για τα έτη 2025 και 2026 αυξήθηκε στις 250.000 δολάρια.

Συγκεκριμένα, από τα $800.000.000 και $850.000.000 που ήταν για έτη 2023 και 2024 αντίστοιχα, στο $1.075.000 και $1.100.000 για τα έτη 2025 και 2026 αντίστοιχα με το αιτιολογικό ότι τα ταξιδιωτικά του έξοδα αυξήθηκαν έπειτα από την παρέλευση της πανδημίας του κορωνοϊού. Κι ακόμα, τα έξοδα δεν συνδέονται πλέον με τη Νέα Ιερσέη. Εν τω μεταξύ, δεν δίνεται ούτε η παραμικρή εξήγηση και ο ελάχιστος απολογισμός που τα διαθέτει αυτά τα τεράστια ποσά».

Ακόμα είχαμε αναφέρει τα εξής για τις Επικοινωνίες: «Ερωτηματικά εγείρονται και για διαβόητο Τμήμα Επικοινωνιών στο οποίο επικεφαλής είναι ο Στράτος Σαφιολέας λόγω της μεγάλης αύξησης του προϋπολογισμού του. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός των ετών 2023 και 2024 ήταν 690.000, ενώ αυξήθηκε για το έτος 2025 στις 860.000, για δε το 2026 στις 885.000 δολάρια.

Εκτός από το Τμήμα Επικοινωνιών του Σαφιολέα, υπάρχει και το Τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων (Public Relations) ο προϋπολογισμός του οποίου για τα έτη 2023 και 2024 ήταν 200.000 δολάρια, ενώ για τα έτη 2025 και 2026 αυξήθηκε στις 235 χιλιάδες».

Πηγές για το οικονομικό σκέλος: ekirikas.com/ Του Θεοδώρου Καλμούκου,

Βήμα Ορθοδοξίας

 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Print Friendly, PDF & Email
ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

Συντάκτης

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *