Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΌ ΚΑΚΟΚΈΦΑΛΟ ΠΡΟΩΘΟΎΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΊΑ ΤΗΣ ΚΎΠΡΟΥ. 

από | Ιαν 8, 2023 | Αγία Γραφή, Άγιοι Απόστολοι, Αίρεση Ναομαχίας, Αίρεση του Παπισμού, Αντιαιρετικά, Αντιοικουμενιστικά άρθρα, Η Αιρεση του Filioque, Θεία Κοινωνία & Κορονοϊός, Ιστορικά, Λειτουργικά Θέματα, Μάθημα Θρησκευτικών, Οικουμενικές Σύνοδοι, Ορθόδοξες Ομιλίες & Κηρύγματα, Ορθόδοξη Αγιολογία, Ορθόδοξη Απολογητική Θεολογία, Ορθόδοξη Εκκλησιολογία, Ορθόδοξη Ιεροσύνη, Ορθόδοξη Ομολογία, Ορθόδοξη Πίστη, Ορθόδοξη προσευχή, Ορθόδοξο Ήθος, Ορθόδοξο Πάσχα - Οικουμενικές Σύνοδοι, Ορθόδοξος μοναχισμός, Ουκρανικό & Ουνία, Ουκρανικό & Παγκοσμιοποίηση, Ουκρανικό Κακοκέφαλο, Ουνία, Πανορθόδοξοι Σύνοδοι, Βιβλια & Μελετες, Παράνομη Μετανάστευση & Εξισλαμισμός, Πολιτικά Ρουσφέτια, Τα ιερά μυστήρια, Χριστιανική Ηθική, Χριστιανική πίστη, Χριστιανισμός & Ειδωλολατρία, Ψευδοσύνοδος της Κρήτης | 1 Σχόλιο

ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τα τελικά αποτελέσματα των Αρχιεπισκοπικών εκλογών και οι δολοπλοκίες του Φαναρίου

   

   • Περικλέους Ηλ. Νταλιάνη, Θεολόγου.                                  

   • Η  εκκλησία της Κύπρου προσφάτως τέλεσε τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου. Τα κύρια θέματα τα οποία ταλανίζουν την εκκλησία της Κύπρου, ήταν κυρίως δύο.

   • Η αντικανονική αναγνώριση του ψευδομητροπολίτη Ουκρανίας Επιφανίου από τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κυρό Χρυσόστομο, ο οποίος είχε παραβιάσει την απόφασή της ιεραρχίας του, η οποία είχε αποφασίσει ότι θα τηρήσουν οι μητροπολίτες της Κύπρου “μία ουδέτερη στάση στο ουκρανικό ζήτημα, επιμένοντας στην αναγνώριση και μνημόνευση του κανονικού Αρχιεπισκόπου Ουκρανίας του Ονουφρίου”, κάτι όμως το οποίο δεν εφάρμοσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος μνημόνευσε αντικανονικός τον Επιφάνιο το 2020. Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστιανιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της Συνοδικής Θείας Λειτουργίας στη Μονή της Παναγίας της Χρυσορροϊατίσσης στην Πάφο, για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εισόδου μνημόνευσε στα Δίπτυχα το όνομα του “Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κίεβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου”, ως Προκαθημένου της Αυτοκεφάλου Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

   • Το άλλο θέμα ήταν το θέμα του οικουμενισμού, καθώς ο πρώην Αρχιεπίσκοπος ήταν και οικουμενιστής και φίλο – παπικός και έδιωξε τους αντιπαπικούς μητροπολίτες της Κύπρου, όπως τον Μόρφου κ. Νεόφυτο καθώς και άλλους.

   • Είδαμε επίσης το τραγικό γεγονός στην κηδεία του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου να συμπροσεύχονται παπικοί, αγγλικανοί και εκπρόσωποι όλων των αιρετικών δογμάτων. Η Εκκλησία της Κύπρου είναι μία τοπική εκκλησία, η οποία έχει το αυτοκέφαλο της από την Τρίτη Οικουμενική Σύνοδο του 431 και επίσης ακόμη κάνει τις εκλογές κατά τον ορθόδοξο αποστολικό τρόπο.

   • Το Αυτοκέφαλό της επιβεβαιώθηκε από την Γ΄ Οικουμενική Σύνοδο της Εφέσου (431 μ.Χ.), με τον 8ο κανόνα της.«…Έξουσι το ανεπηρέαστον και αβίαστον οι των αγίων Εκκλησιών, των κατά την Κύπρον, προεστώτες, κατά τους Κανόνας των οσίων Πατέρων, και την αρχαίαν συνήθειαν, δι΄ εαυτών τας χειροτονίας των ευλαβεστάτων Επισκόπων ποιούμενοι…»

   • ΟΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

   • Ο πιστός κλήρος και λαός αποφασίζει σε πρώτο στάδιο, για το ποιον θα εκλέξει Αρχιεπίσκοπο, αλλά φυσικά η τελική απόφαση εναπόκειται στους μητροπολίτες και την Σύνοδο της Κύπρου. Δηλαδή η πιστοί αρχικά εκλέγουν τρεις υποψηφίους το λεγόμενο τριπρόσωπο και μετά η Ιεραρχία της Κύπρου από αυτούς τους τρεις εκλέγει τον Αρχιεπίσκοπο. Αν και αυτό είναι το σωστό παρόλα ταύτα και στις εκλογές της Κύπρου δεν λείπουν τα “παρατράγουδα”, αφού τα πολιτικά συμφέροντα καταφέρνουν να εκλέξουν το δικό τους Αρχιεπίσκοπο διά της έμμεσης και άμεσης “εξαγοράς” των ψήφο των μητροπολιτών.

   • Για παράδειγμα στην πρώτη φάση των εκλογών ο λαός εξέλεξε ως πρώτο με 35,68% τον Σεβ. Μητροπολίτη Λεμεσού κύριο Αθανάσιο, ο όποιος και με την απλή λογική θα έπρεπε να βγει Αρχιεπίσκοπος. Όμως οι Συνοδικοί Μητροπολίτες της Κύπρου, αντί να εκλέξουν ως Αρχιεπίσκοπο τον εκλεκτό του λαού Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο, εξέλεξαν τον δεύτερο στη σειρά, ο οποίος είχε τους μισούς ψήφους από τον Αθανάσιο, δηλαδή τον Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, ο οποίος είχε λάβει μόλις το 18.39% από την ψήφο του πιστού λαού. Αν αυτό δεν είναι διαστρέβλωση αποτελέσματος, τότε τι άλλο είναι;

   • ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:

   • Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος: 35,68%

   • Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος: 18.39%

   • Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής Ησαΐας: 18,10%

   • Μητροπολίτης Κωνσταντίας & Αμμοχώστου Βασίλειος: 14,79%

   • Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: 9,80%

   • Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος: 3.24%

   

   

   Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

    

    • Και αυτό έγινε διότι ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος είχε δηλώσει “ότι είναι αντίθετος με την αναγνώριση του σχισματικού Επιφανίου, ως δήθεν Αρχιεπισκόπου Ουκρανίας”, ενώ αντιθέτως ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ήταν ο εκλεκτός του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ο οποίος θα συνεχίσει την πολιτική του προκατόχου του οικουμενιστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

    • Δηλαδή παρότι η Εκκλησία της Κύπρου τηρεί το ορθόδοξο τυπικό στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, παρόλα αυτά οι μητροπολίτες φρόντισαν εν συνεχεία να αντιστρέψουν το ποσοστό που αναλογεί στον κάθε υποψήφιο, με αποτέλεσμα ο πρώτος στους ψήφους Λεμεσού Αθανάσιος, να έρθει δεύτερος και ο δεύτερος στους ψήφους, ο Πάφου κ. Γεώργιος να έρθει πρώτος. Θα λέγαμε ότι η Ορθοδοξία έχασε έδαφος στην Κύπρο, αφού εκεί προωθείται ο Οικουμενισμός και το Ουκρανικό κακοκέφαλο, μετά την τουρκοποίηση του Νησιού.

    • Επίσης ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος προς τιμή του, δεν μπήκε στην διαδικασία να κάνει προεκλογική εκστρατεία όπως κάνουν οι πολιτικοί και όπως έκαναν οι συνυποψήφιοί του Μητροπολίτες, παρότι έβαλε υποψηφιότητα για την Αρχιεπισκοπή ΚΥΠΡΟΥ, και ταυτοχρόνως δήλωσε ότι “εάν εκλεγόταν θα ήταν πολέμιος της Νέας τάξης πραγμάτων”. Οπότε είναι φανερό γιατί δεν εξελέγη ούτε στο τριπρόσωπο, παρότι είναι ο εκλεκτός του Κυπριακού λαού, αλλά επίσης και του εν γένει Ελληνισμού. Τέλος ο Σεβ. Νεόφυτος δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην ενθρόνηση του Πάφου κ. Γεώργιου ώς Αρχιεπίσκοπου, η οποία θα γίνει την Κυριακή 08/01/2023, διότι αυτός στηρίζει τους Ουκρανούς σχισματικούς και θα προσευχηθεί υπέρ του κανονικού Αρχιεπισκόπου Ονούφριου, ο οποίος διώκετε.

    

               ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ Ο ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

   “Δεν έρχομαι στην ενθρόνιση σου! Θα προσεύχομαι για εσένα από το κελί μου”. Ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος με ανακοίνωση του προς το νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Γεώργιο ενημερώνει ότι δε θα είναι παρόν στην ενθρόνιση του. Αιτία το Ουκρανικό ζήτημα και οι διώξεις των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Ουκρανία από τους “αυτοκέφαλους” και το “Χάζαρο” πρόεδρο, ακούστε τη συνέχεια…

   Δεν έρχομαι στην ενθρόνιση σου! Θα προσεύχομαι για εσένα από το κελί μου.

   Print Friendly, PDF & Email
   ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

   ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

   Συντάκτης

   1 Σχόλιο

   1. Μαρια Λουζη

    Οχι στον οικομουνισμο

    Απάντηση

   Υποβάλετε ένα Σχόλιο

   Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *