Η ΒΛΑΣΦΗΜΊΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΑΓΊΟΥ ΠΝΕΎΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΊΤΑΙ

από | Ιούλ 4, 2024 | Αγγλικανική Αίρεση, Αγία Γραφή, Αγία Σοφία & Ισλάμ, Αγία Τριάδα, Άγιο Όρος & Πατριαρχεία, Άγιοι Απόστολοι, Άγιοι Πάντες, Άγιον Πνεύμα, Άγιος Νικόδημος - Ανάσταση, Αιρέσεις και Νεοπαγανισμός, Αίρεση Αρειανισμού, αίρεση εικονομαχίας, Αίρεση Ναομαχίας, Αίρεση Νεστοριανισμού, Αίρεση του Παπισμού, Αίρεση του Φιλιόκβε, Αντιαιρετικά, Αντιοικουμενιστικά άρθρα, Αντιπαπικά Άρθρα-Μελέτες, Αποκάλυψη & Ορθόδοξες Προφητείες, Αρχιεπισκοπή Αμερικής, Βλασφημία Αγίου Πνεύματος, Γ' Οικουμενική Σύνοδος, Δ' Οικουμενική Σύνοδος, Ειδωλόθυτα, Εκκλησία & Lockdown, Εκκλησία & Εκτρώσεις, Εκκλησία & Επιστήμη, Εκκλησία & Ηθική, Εκκλησία & Κορωνοϊός, Εκκλησία & Μασονία, Εκκλησία και μικροτσίπ, Εμβόλια, Η Αιρεση του Filioque, Η αίρεση του Μονοφυσιτισμού, Ηλεκτρονικό φακέλωμα, Θεία Κοινωνία & Κορονοϊός, Θεοφάνεια, Ισλαμοφασισμός - Σαρία - Τζιχάντ, Ιστορικά, Κλιματική αλλαγή, Κορονοϊός και θνησιμότητα, Κορωνοϊός & Lockdown, Κορωνοϊός & Εκπαίδευση, Λειτουργικά Βιβλία, Λειτουργικά Θέματα, Λειτουργικά κείμενα, Μάθημα Θρησκευτικών, Μυστήριο τῆς έξομολογήσεως, Μυστήριο του Βαπτίσματος, Ναρκωτικά & νόμος, Ο Τίμιος Σταυρός, Οικουμενικές Σύνοδοι, Οπαδική Βία, Ορθόδοξα Θαύματα, Ορθόδοξες Ομιλίες & Κηρύγματα, Ορθόδοξη Αγιολογία, Ορθόδοξη Απολογητική Θεολογία, Ορθόδοξη Άσκηση, Ορθόδοξη Δογματική Θεολογία, Ορθόδοξη Εκκλησιολογία, Ορθόδοξη ερμηνευτική, Ορθόδοξη Εσχατολογία, Ορθόδοξη Ιεραποστολή, Ορθόδοξη Ιεροσύνη, Ορθόδοξη Οικογένεια, Ορθόδοξη Ομολογία, Ορθόδοξη Πίστη, Ορθόδοξη προσευχή, Ορθόδοξη Υμνολογία, Ορθοδοξία, Ορθόδοξο Βάπτισμα, Ορθόδοξο Ήθος, Ορθόδοξο μαρτύριο, Ορθόδοξο Πάσχα - Οικουμενικές Σύνοδοι, Ορθόδοξος γάμος, Ορθόδοξος μοναχισμός, Ουκρανικό & Κορονοϊός, Ουκρανικό & Ουνία, Ουκρανικό & Παγκοσμιοποίηση, Ουκρανικό Κακοκέφαλο, Ουνία, Ουνία Φιλιόκβε, Πανορθόδοξοι Σύνοδοι, Βιβλια & Μελετες, Παράνομη Μετανάστευση & Εξισλαμισμός, ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΉ, Πολιτικά Ρουσφέτια, Τα ιερά μυστήρια, Ταυτότητες - Θρήσκευμα, Το αιρετικό & σχισματικό Φανάρι, Το ημερολογιακό Σχίσμα, Το μυστήριο της μετάνοιας, Το Μυστήριο του Ευχελαίου, Χάραγμα του αντιχρίστου, Χριστιανική Ηθική, Χριστιανική πίστη, Χριστιανισμός & Ειδωλολατρία, Χριστιανισμός και φιλοσοφία, Ψευδοσύνοδος της Κρήτης | 0 Σχόλια

Περικλέους Ηλ. Νταλιάνη Θεολόγου, Αγιογράφου, Ιεροψάλτη

Η βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος δεν συγχωρείται όπως ο ίδιος ο Χριστός μας διδάσκει.

.«Διά τούτο λέγω ύμίν, πάσα αμαρτία και βλασφημία άφεθήσεται τοις άνθρώποις, ή δέ του Πνεύματος βλασφημία ούκ άφεθήσεται τοις άνθρώποις… ούτε έν τω νύν αίώνι ούτε έν τω μέλλοντι» (Ματθ. ιβ’ 31­-32.βλ. και Μάρκ. γ’ 28-30, Λουκ. ιβ 10).

Η άρνηση και ή αλλοίωση των Ιερών Μυστηρίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας

Η χειρότερη πνευματικά βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, είναι η αίρεση και κατ’ επέκταση η άρνηση των μυστηρίων της Εκκλησίας (όπως είναι η τέλεση πολιτικού γάμου, η άρνηση της Βαπτίσεως, ο κοινός εορτασμός του Πάσχα με τους Ιουδαίους ή τους παπικούς κ.λπ) και ακόμη χειρότερη η παραποίηση των ιερών μυστηρίων (όπως είναι η αλλοίωση των τριών καταδύσεων στο Βάπτισμα, η διάσπαση της Αποστολικής διαδοχής) και η αλλοίωση της δογματικής διδασκαλίας της εκκλησίας, στην οποία προχωρούν οι αιρετικοί οικουμενιστές Λυκοποιμένες, όι οποίοι δέχονται ως “έγκυρα” τα ψευδο-μυστήρια και την ψευδο – ιερωσύνη των παπικών, των προτεσταντών, των αγγλικανών, των μονοφυσιτών, του Επιφανίου του ψευδοκιέβου κ.α, αλλά και τον παρά φύσιν γάμο των ομοφυλόφιλων και την τεκνοθεσία εξ’ αυτών. Επίσης όταν αρνούνται τα ορθόδοξα μυστήρια και τα αλλάζουν με μαγικές τελετές, ή αρνούνται την προσευχή και ιδιαίτερα την προσευχή στο Άγιο Πνεύμα. Όποιος αρνείται την προσευχή στο Άγιο Πνεύμα, όπως είναι το ΒΑΣΙΛΕΎ ΟΥΡΑΝΙΕ, τότε σίγουρα έχει επιπλέον και δαιμόνιο βλασφημίας και όχι μόνο πνεύμα βλασφημίας.

Το Άγιο Πνεύμα είναι αυτό το οποίο Ζωοποιεί τα ιερά μυστήρια, δηλαδή μεταβάλει τον άρτο και τον οίνο σε σώμα και αίμα Χριστού, το Ευχέλαιο σε ιαματικό μυστήριο, εξαγιάζει το νερό του Αγιασμού και της Βάπτισής μας, εξαγιάζει το λάδι του Χρίσματος και μας τοποθετεί δια της Ιερωσύνης επάνω μας το σημείο του Σταυρού, λειτουργεί δια της Ιερωσύνης τα Ιερά Μυστήρια, και δια του μοναχικού σχήματος την Ορθόδοξη Άσκηση και Προσευχή, ενώνει το ανδρόγυνο δια του μυστηρίου του γάμου, της πολυτεκνίας, της καλλητεκνίας και εν γένει της τεκνογονίας, μας οδηγεί στην μετάνοια διά της εξομολογήσεως και της μετανοίας, επίσης μας δίνει ανδρεία στο μαρτύριο και μας βοηθάει στην εγκράτεια κ.α.π…

Η Βλασφημία των Ιερών Εικόνων, η Αγία Τριάδα και η Λατινική αίρεση του Φιλιόκβε

Ακόμη βλασφημούν όσοι εικονομάχοι υβρίζουν τις ιερές εικόνες ή ακόμη όσοι ζωγραφίζουν βλάσφημες και αιρετικού δυτικού τύπου εικόνες, όπως όσοι για παράδειγμα δεν παρουσιάζουν στους χριστιανούς την ορθόδοξη εικόνα της Αγίας Τριάδος – δηλαδή την προτύπωση της Αγίας Τριάδας που είναι η εικόνα της φιλοξενίας του Αβραάμ με τους τρεις Αγγέλους, αλλά παρουσιάζουν και τοποθετούν μέσα στους ιερούς ναούς, την δυτικού τύπου προβληματική εικόνα που παρουσιάζει τον Πατέρα ώς “Παλαιό των ημερών” (ενώ ο Χριστός είναι ο Παλαιός των ημερών της Παλαιάς διαθήκης), τον Χριστό ως “κτίσμα” και το Άγιο Πνεύμα ως “Περιστέρι”, για να τονίσουν και το αιρετικό δόγμα του Φιλιόκβε (και εκ του Υιού). Η Έβδομη Οικουμενική Σύνοδος του 787, επιτρέπει στους χριστιανούς το Άγιο Πνεύμα να ζωγραφίζεται “εν είδει Περιστεράς”, μόνο στην εικόνα της Βαπτίσεως και όχι στην εικόνα της Αγίας Τριάδας, της οποίας η Θεία Ουσία είναι απρόσιτη και ανεικόνιστη και επίσης ο Πατέρας δεν μπορεί να απεικονιστεί, αφού δεν έλαβε ανθρώπινη υπόσταση, όπως έγινε αντίθετα με την ανθρώπινη φύση του Ιησού Χριστού! Γι’αυτό άλλωστε στην εικόνα της φιλοξενίας του Αβραάμ, ομιλούμε για την προτύπωση της Αγίας Τριάδας και την παρουσία του Χριστού και όχι για τον εικονισμό της Θείας και απρόσιτης Ουσίας της Αγίας Τριάδας.

Οι Ορθόδοξες Εικόνες

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι άλλο είναι οι Ορθόδοξες εικόνες οι οποίες έχουν εγκριθεί διαχρονικά από το σώμα της εκκλησίας και την θεία λατρεία και άλλο είναι οι αιρετικές διδασκαλίες που απεικονίζονται σε αιρετικού τύπου εικόνες (όπως ομοίως η Εκκλησία απέρριψε και τα απόκρυφα Ευαγγέλια, αλλά όμως δέχθηκε τα κανονικά), καθώς βλασφημία αποτελεί επίσης και η προσκύνηση των δυτικών αγαλμάτων σε συνδυασμό με τα δυτικά μουσικά όργανα και γρηγοριανά πολυφωνικά μουσικά μέλη, τα οποία οδηγούν στην εκκοσμίκευση και την ειδωλολατρεία.

Επειδή πολλοί χριστιανοί δεν γνωρίζουν την Ορθόδοξη απεικόνιση της Αγίας Τριάδας, με την φιλοξενία του Αβραάμ (η οποία απεικονίζει τόσο τα τρία πρόσωπα, όσο και την κοινή ηλικία τους, δηλαδή την κοινή Ουσία) και χωρίς δόλο από άγνοια και αμέλεια προσκυνούν την εσφαλμένη απεικόνιση της δυτικής προελεύσεως εικόνας (η οποία προήλθε πιθανότητα από εκλατινισμένους ενωτικούς Έλληνες ζωγράφους της Δύσεως), με τα αρειανικά και τά πνευματομαχικά στοιχεία και σύμβολα, θα πρέπει να κατηχούνται από τους Επισκόπους και τους ιερείς, οι οποίοι εγκρίνουν τελικά ή όχι τις εικόνες εκείνες, οι οποίες εισέρχονται μέσα στο ναό ως φορητές εικόνες ή ως τοιχογραφίες. Όταν ο Ιερέας δεν έχει Ορθόδοξη θεολογική γνώση και ορθοπραξία, τότε δημιουργούνται πολλές εσφαλμένες συνήθειες και αντιλήψεις μέσα στο ποίμνιο, οι οποίες εν τέλει καταλήγουν σε αιρετικές παραδόσεις, οι οποίες δύσκολα θεραπεύονται εάν ριζώσουν! Κάπως έτσι δημιουργείται η αίρεση. Για παράδειγμα σε ένα ναό της Αγίας Τριάδας στην επαρχία, βλέπεις μέσα τουλάχιστον πέντε μεγάλες εικόνες με την λανθασμένη εικονογραφική αντίληψη της Αγίας Τριάδας και καμία εικόνα με την ορθόδοξη απεικόνιση! Εδώ φταίει και ο τοπικός Επίσκοπος και ο Ιερέας της ενορίας, αλλά και η αδιαφορία που πηγάζει μέσα από το πνεύμα του θρησκευτικού συγκριτισμού. Άρα εικονομαχία είναι και η άρνηση των ιερών εικόνων γενικότερα, αλλά και η άρνηση των ορθοδόξων εικόνων, οι οποίες αντικαθίστανται από αιρετικού τύπου εικόνες!

Η Αίρεση του Φιλιόκβε

 Οι αιρετικοί Φραγκολατίνοι με τον Καρλομάγνο, προσέθεσαν στο Σύμβολο της Πίστεως την αιρετική φράση αυτή του Filiogue, ότι δηλαδή “το Άγιον Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα και τον Υιόν” ((Filioque), αλλοιώνοντας έτσι τον λόγο του Χριστού, ο οποίος μας λέει ότι “το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται μόνο εκ του Πατρός” (Ιωάννης ιε’, 26), αλλά και την διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας, όπως εκφράσθηκε Συνοδικά με την Β’ Οικουμενική Σύνοδο του 381, η οποία καταδικάζει τους πνευματομάχους, αλλά και με τις άλλες Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους. Ο Μεγάλος Φώτιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, λέει ότι οι Λατίνοι με την αιρετική προσθήκη του Φιλιόκβε, ουσιαστικά “καταργούν” (ως έννοια και ως Διδασκαλία) την Αγία Τριάδα, αφού δημιουργούν δύο αρχές του Αγίου Πνεύματος, το οποίο υποβιβάζουν οι βλάσφημοι σε “κτίσμα” και οι οποίοι ουσιαστικά προσπαθούν να καταργήσουν τόσο τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδας, όσο και την κοινή ουσία αυτής, με αποτέλεσμα να γίνονται πολυθεϊστές και ειδωλολάτρες. Με το δόγμα του Φιλιόκβε οι Αιρετικοί Πάπες της Ρώμης, θέλησαν να δημιουργήσουν ως νέα αιτία της Αγίας Τριάδας, εκτός από τον Πατέρα, επιπλέον και το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας τον Υιόν (Χριστό) και να τον παρουσιάσουν ως “εξουσιαστή” του Αγίου Πνεύματος, με στόχο να αναβιβάσουν το “δήθεν πρωτείο εξουσίας του Πάπα της Ρώμης”, έναντι των άλλων Πατριαρχείων και φυσικά ακολούθησε συνδιαστικά και η αίρεση του Παπικού αλάθητου. Δυστυχώς οι τελευταίοι Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως (Αθηναγόρας, Δημήτριος και Βαρθολομαίος), θεωρούν την βλασφημία του Φιλιόκβε, ως “δυτικό έθιμο” και όχι ως αίρεση, άρα λαμβάνουν και αυτοί τα Αναθέματα τα οποία λαμβάνουν οι Πνευματομάχοι από την Β’ και τις υπόλοιπες Οικουμενικές Συνόδους της Εκκλησίας.

Ο Κύριος λέγει:

«Ὅταν δέ ἔλθῃ ὁ Παράκλητος, ὅν ἐγώ πέμψω ὑμῖν παρά τοῦ Πατρός, τό Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὅ παρά τοῦ Πατρός ἐκπορεύεται, ἐκεῖνος μαρτυρήσει περί ἐμοῦ» (Ἰωάν. ιε’, 26). Οι Λατίνοι εσκεμμένα συγχαίουν την έννοια “πέμψη” που σημαίνει την εν χρόνω αποστολή του Αγίου Πνεύματος στην Εκκλησία κατά την Πεντηκοστή, με την έννοια της “εκπορεύσεως” του Αγίου Πνεύματος μόνον εκ του Πατρός, κάτι που αφορά την ουσία και τον τρόπο υπάρξεως του Αγίου Πνεύματος, καθώς και τα υποστατικά ιδιώματα της Αγίας Τριάδας. Δηλαδή ο Πατήρ είναι αγένητος, ο Υιός γεννητός – προ πάντων των αιώνων και προ του χρόνου της δημιουργίας (δηλαδή πάντα υπήρχε και δεν έχει κάποια χρονική αρχή, διότι είναι τέλειος Θεός, ενώ αντίθετα ο χρόνος αφορά μόνο τα κτίσματα και όχι τον άναρχο Θεό) και το Άγιον Πνεύμα είναι εκπορευτό μόνο εκ του Πατρός. Η Αγία Τριάδα έχει Μία αδιαίρετη Ουσία, αλλά και Τρείς Υποστάσεις ή Πρόσωπα! Κάθε Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας κατέχει το πλήρωμα της Θεότητος και όχι μέρος αυτής, χωρίς να καταργεί ή να αφομοιώνει τα άλλα δύο Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας.

. Υπόψιν ότι ο Αιρεσιάρχης Πάπας της Ρώμης, θεωρεί – βλασφημόντας ταυτόχρονα το Άγιο Πνεύμα – ότι είναι “ανώτερος δήθεν των Οικουμενικών Συνόδων” της Εκκλησίας!

Πολλοί χριστιανοί δεν έχουν γνώση της θεολογίας της εικόνας και εν γένει της Εκκλησίας, οπότε οι ιερείς έχουν την κύρια ευθύνη για την κατήχησή τους, αλλά και για την χρησιμοποίηση μέσα στην θεία λατρεία των Ορθοδόξων χριστιανικών εικόνων.

Η προσκύνηση των Αιρετικών Ανθρώπων ως “Θεών”

Βλασφημία είναι επίσης η προσκύνηση του αιρεσιάρχη Πάπα της Ρώμης και του επερχόμενου αντιχρίστου. Δηλαδή όσοι προσκυνούν ανθρώπους “ως δήθεν θεούς επί της Γης” αντί του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού, λέγοντας μάλιστα την βλασφημία “ότι κεφαλή της Εκκλησίας είναι δήθεν ο Αιρεσιάρχης Πάπας της Ρώμης, ή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και όχι ο Χριστός”, ή ότι “εάν διακόψουν κάποιοι κληρικοί την κοινωνία με τον αιρετικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα βγουν δήθεν εκτός εκκλησίας”, ή πρεσβεύουν την παπική πλάνη, ότι αυτοί έχουν δήθεν “το αλάθητο”, ή ότι “αυτοί είναι δήθεν οι εκπρόσωποι του Θεού επί της Γης – και όχι οι εκπρόσωποι των ανθρώπων έναντι του Θεού”, είναι όχι απλός βλάσφημοι, αλλά και ειδωλολάτρες, γιατί λατρεύουν αμαρτωλούς ανθρώπους και όχι τον ίδιο τον Χριστό και την Παναγία Τριάδα.

Τα Σατανικά Σύμβολα

Βλασφημούν επίσης όσοι προσκυνούν ή δέχονται αιρετικά ή σατανικά σύμβολα, τα οποία μάλιστα κάνουν τατουάζ στο σώμα τους και ιδίως τον αριθμό του αντιχρίστου με τα τρία εξάρια, ή το μπαρ κόουτ, ή QR code, ή εμφυτεύουν μικροτσίπ στο σώμα τους, κάτι που οδηγεί στην πλήρη άρνηση του Τριαδικού Θεού και του Βαπτίσματος που έχουν λάβει εάν είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι και στην προσκύνηση του Θεομάχου σατανά του πεπτοκώτος αγγέλου, του ανθρώπου – Αντιχρίστου και των οργάνων αυτού.

Επίσης υπάρχει και η γνωστή κοινή βλασφημία των Θείων, η οποία συγχωρείτε εφόσον είναι σε μορφή προφορικής ύβρεως, αλλά κατόπιν μετανοίας, διακοπής του αμαρτήματος αυτού και υπακοής σε αυστηρό κανόνα του πνευματικού πατρός.

Η διαστροφή της αλήθειας και οι ψευδο-θρησκείες και Αιρέσεις

Κατά τον Άγιο Νεκτάριο βλασφημούν όσοι βρίζουν τις ενέργειες τού Άγιου Πνεύματος και αποδίδουν αυτές σε άλλες δυνάμεις (δηλαδή στις δυνάμεις του σκότους, στον πονηρό). Σε αυτό το πλαίσιο είναι και όσοι λένε τις ψευδο-θρησκείες “ως οδούς σωτηρίας” (όπως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και ο Αμερικής Ελπιδοφόρος)! ΑΥΤΟΊ αρνούνται την μοναδικότητα της Εκκλησίας και αποδίδουν δήθεν αλήθεια στα δαιμόνια. Ο Χριστός χαρακτηρίζει τους ψεύτες, “ως υιούς του διαβόλου”, ο οποίος διάβολος πρώτος είπε ψέματα στους Πρωτόπλαστους και διαστρέβλωσε την αλήθεια του Θεού! Άρα η διαστροφή της αλήθειας είναι βλασφημία, διότι ο ψεύτης και αιρετικός, προσπαθεί να αντικαταστήσει την αλήθεια του Χριστού, άρα είναι και ο ίδιος Αντίχριστος και πολέμιος του Χριστού!

44 “ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστὲ καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ’ ἀρχῆς, καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ [a]οὐκ ἔστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ. ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶν καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ”. ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 8:44

Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης λέγει πάνω σε αυτό: “Αδελφοί μου Χριστιανοί, προσέχετε, όσο μπορείτε, να μη λέτε ψέματα, γιατί το ψέμα είναι, εφεύρεση του διαβόλου και ο διάβολος είναι ο πατέρας του ψεύδους. Επομένως, όσοι είναι ψεύτες, έχουν πατέρα τους το διάβολο και μοιάζουν μ’ αυτόν και τον έχουν πατέρα, καθώς το αναφέρει και ο Κύριός μας στην Αγία Γραφή, λέγοντας: «Ο πατέρας που έχετε εσείς είναι ο διάβολος, κι όσα επιθυμεί ο πατέρας σας, αυτά θέλετε να κάνετε”. Αν αυτά λέγονται για τους κοινούς ψεύτης, πόσο μάλλον ισχύουν για τους αιρετικούς. Ο Χριστός λέγει στο κατά Ιωάννην Κεφ. Η’, 32 “καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν, καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς”. Η αλήθεια είναι ο ίδιος ο Χριστός και όχι απλά μία έννοια.

Επίσης όσοι αρνούνται τις δωρεές και τους καρπούς τού Αγίου Πνεύματος. Οι Φαρισαίοι βλασφημούσαν κατά τού Άγιου Πνεύματος όταν έλεγαν για το Χριστό ότι: «Ούτος ουκ εκβάλλει τά δαιμόνια ειμή εν τω Βεελζεβούλ, άρχοντι των δαιμονίων» (Ματθ. 12,24), δηλαδή: «Οι Φαρισαίοι, στα θαύματα του Χριστού είπαν: Αυτός δεν βγάζει τα δαιμόνια με την δική του Θεϊκή δύναμη, παρά με την βοήθεια και τη δύναμη του Βελζεβούλ, του σατανά, που είναι ο άρχοντας των δαιμονίων»! Ω της Βλασφημίας. Επίσης έλεγαν ότι ο Χριστός είναι νόθο παιδί του Ιωσήφ. Άρα και τα ψεύδη κατά του Χριστού και της Θεότητος Αυτού, είναι βλασφημία κατά του Τριαδικού Θεού. Επίσης βλασφημούν όσοι λένε ότι ο Χριστός δεν έγινε τέλειος Άνθρωπος (όπως υποστηρίζουν οι αιρετικοί Μονοφυσίτες και όσοι αποκαλούν αυτούς τους αιρεσιάρχες ως δήθεν “ορθοδόξους”), ενώ ο Ιησούς Χριστός ήταν και είναι τέλειος Θεός και τέλειος άνθρωπος. αφού γεννήθηκε εξ ασπόρου συλλήψεως εκ της ΑΕΙΠΑΡΘΈΝΟΥ Μαρίας με την θεϊκή συνεργία του Αγίου Πνεύματος. Άρα βλασφημούν και το Άγιο Πνεύμα, όσοι αρνούνται την ενανθρώπηση του Χριστού.

Βλασφημούν επίσης όσοι έχουν περισσή πεποίθηση στην ευσπλαχνία (μόνο) του Θεού και αρνούνται τη δικαιοσύνη Του, λέγοντας την βλασφημία “ότι ο Παράδεισος και η κόλαση είναι δήθεν επί της Γης” και ότι”δεν θα κολαστούν οι αμετανόητοι”, αιρετική θεωρία “της αποκαταστάσεως των πάντων” – την οποία υποστήριξε ο αιρετικός Ωριγένης και την οποία ακολουθούν σχεδόν όλοι οι αιρετικοί μέχρι σήμερα.  Επίσης όσοι δεν έχουν καμιά ελπίδα στον Θεό (δηλαδή, όσοι έπαψαν να ελπίζουν στον Θεό και απελπίστηκαν με αποτέλεσμα να ζουν όπως οι ειδωλολάτρες), χωρίς την ελπίδα της Αναστάσεως των νεκρών. 

Γιατί βλασφημούν μόνο τον Χριστό και όχι τίς άλλες θρησκείες;

Βλασφημούν όσοι αθετούν την πίστη στον Υιό του Θεού, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και την Δευτέρα Παρουσία του. Όσοι αρνούνται την Ανάσταση των νεκρών, τον Παράδεισο και την Κόλαση και πιστεύουν στην πλάνη της μετεμψυχώσεως, στο Κάρμα, στα Ζώδια, στο δωδεκάθεο και τις Αιγυπτιακές ψευδο – θεότητες και εν γένει τις Ανατολικές ψευδο-θρησκείες κ.λπ. Ο διάβολος ως “πνευματικός” δημιουργός των ψευδο – θρησκειών και των ψευδο – θεοτήτων της πρό και της μετά Χριστόν εποχής, δεν έχει λόγω να βάζει τους ανθρώπους του να βλασφημούν τις άλλες θρησκείες, αλλά μόνο τον Χριστό και τον Χριστιανισμό, αφού όλοι οι ψευδείς “θεοί”, δημιουργήθηκαν με σκοπό να πολεμήσουν τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό (το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος) και την ίδια την Παναγία Τριάδα,

Δυστυχώς μέσω της πολιτείας γίνεται προσπάθεια αποποινικοποίησης της βλασφημίας των Θείων, διότι οι άνθρωποι αυτοί που μας κυβερνούν ανήκουν σε μασονικές στοές και άλλες θρησκείες, όπως είναι ο Ιουδαϊσμός, οι οποίες πολεμούν τον Χριστό και την Ορθοδοξία, η οποία εκφράζει το γνήσιο πνεύμα και την διδασκαλία του Χριστού, δεδομένου ότι οι αιρέσεις είναι ο δούρειος ίππος του χριστιανισμού, καθώς και δαιμονικά ιουδαϊκά κατασκευάσματα, τα οποία εισάγουν ξανά την ειδωλολατρεία με χριστιανικό δήθεν “ένδυμα”

.

Οι Πολέμιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας Του Χριστού

Η Εκκλησία είναι το σώμα του Χριστού, οπότε όσοι πολεμούν την Εκκλησία, την οποία το Άγιο Πνεύμα εγκαινίασε με την Πεντηκοστή, βλασφημούν ταυτοχρόνως και το ίδιο το Άγιο Πνεύμα Το εκ του Πατρός Εκπορευόμενον. Όσοι πολεμούν την αλήθεια και τη δικαιοσύνη του Θεού και όσοι έκλεισαν τις εκκλησίες επί Κορωνοϊού, ποινικοποίησαν την Θεία Κοινωνία και επέβαλαν τις μάσκες και τις απολυμάνσεις στους ναούς, λέγοντας ότι τα εμβόλια mRNA – τα οποία αλλοιώνουν δια των νανοσωματιδίων το ανθρώπινο DNA, το οποίο ο δημιουργός μας έδωσε – ή λέγοντας την βλασφημία, ότι “τα εμβόλια που εμπεριέχουν βλαστοκύτταρα από έμβρυα εκτρώσεων, είναι δήθεν θείο δώρο” (αιρετική θεωρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου του 2021), βλασφημούν τον ίδιο τον ποιητή και πλάστη Χριστό, αλλά και αρνούνται την πραγματική αγάπη και την σωτηρία της ψυχής προς τον συνάνθρωπο. Επίσης όσοι έβαλαν πολλά κουταλάκια στην θεία κοινωνία, όπως ο Αμερικής Ελπιδοφόρος, βλασφημούν το Άγιο Πνεύμα… Οπότε όσοι διαστρεβλώνουν τα ιερά μυστήρια (βλέπε μικτοί γάμοι, συμπροσευχές με αιρετικούς, κοινό ποτήριο), είναι δύσκολο να μετανοήσουν, διότι δύσκολα δυστυχώς διορθώνεται ένα μυστήριο, το οποίο ένας αιρετικός ποιμένας τέλεσε με αιρετικό τρόπο! Ένα μυστήριο που δεν τελείται ορθόδοξα, δεν έχει κανονικά και ισχύ και πρέπει να επαναληφθεί από Ορθόδοξο Ιερέα, σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και το ορθόδοξο τυπικό.

Ακόμη βλασφημούν οι κακόδοξοι εκείνοι πού καταδιώκουν την Εκκλησία και υβρίζουν τον Σταυρό του Χριστού (όπως οι αιρετικοί Ιεχωβάδες). Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.α. έβγαλαν τον Σταυρό πίσω από την Αγία Τράπεζα. Σε πρόσφατη ομιλία του στο καθεδρικό ναό του Αγίου Πατρικίου στις ΗΠΑ, ο Αιρεσιάρχης Πάπας Φραγκίσκος έκανε μια σκανδαλώδη αναφορά στον Σταυρό του Κυρίου Ιησού Χριστού λέγοντας ότι :
«Ο Χριστός απέτυχε επάνω στο Σταυρό». Ομιλεί δηλαδή όπως οι Σταυρωτές Ιουδαίοι (βλέπε βίντεο).

Αλλά και οι ανήθικοι κληρικοί (και ακόμα χειρότερα οι ψευδο – ιερείς και παιδεραστές του Βατικανού), οι οποίοι αντί να κατηχούν τους πιστούς, προσπαθούν να τους αποπλανήσουν στις διατροφικές επιθυμίες τους. Αυτοί οι ανάξιοι κληρικοί (εδώ ομιλώ και για δήθεν Ορθόδοξους ιερείς), δεν τελούν ορθοδόξως τα ιερά μυστήρια, αλλά εκ του προχείρου, ή ακόμη με αμέλεια και περιφρόνηση. Αυτοί ρέπουν προς την εκκοσμίκευση και την Αίρεση.

Οι απεγνωσμένοι επίσης βλασφημούν (δηλαδή, όσοι κυριεύτηκαν τελείως από την απελπισία και αρνούνται την παντοδυναμία, τη φιλανθρωπία, την αγαθότητα και την Πρόνοια τού Θεού) με αποτέλεσμα να αυτοκτονούν. Άρα στερούνται της μετανοίας και αφαιρούν με εοσφορικό εγωισμό την ζωή που ο Θεός τους δώρησε. Γι’αυτό η αυτοκτονία είναι η μεγαλύτερη αμαρτία!

Η Αμετανοησία και η Μετάνοια

Οι Χριστιανοί οφείλουν να απέχουν από την συναναστροφή με τους βλάσφημους, τους ανήθικους και τους αιρετικούς ανθρώπους και κληρικούς. Αν κάνουν έτσι, ίσως οι βλάσφημοι δουν την εγκατάλειψή τους και διορθωθούν. Βλασφημούν και όσοι κάνουν συμπροσευχές ή συλλείτουργα με τους αιρετικούς, όπως κάνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ή αναγνωρίζουν τις αιρετικές συνόδους όπως του Κολυμπαρίου (στην οποία όχι απλά αναγνωρίστηκε το Παπικό ψευδο-πρωτείο και ο Οικουμενισμός, αλλά και οι αιρέσεις ως δήθεν “Εκκλησίες”). Βλασφημούν το Άγιο Πνεύμα με τις διαθρησκειακές συμπροσευχές μαζί με όλους τους εκπρόσωπους των ειδωλολατρικών θρησκειών, αλλά και με τις συλλειτουργίες που κάνουν μαζί με τους αιρετικούς και τους ακοινώνητους (όπως έχει κάνει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Αιρεσιάρχη Πάπα στο Φανάρι και το Βατικανό αντίστοιχα), ή δέχονται και κοινωνούν με το Ουκρανικό αιρετικό σχίσμα (το οποίο καταργεί την ιερωσύνη και την αποστολική διαδοχή και προωθεί την Ουνία) και έτσι διαιρούν την Ορθοδοξία, προς χάριν των αιρέσεων, των ψευδο-θρησκειών και του διαβόλου.

Τέλος η χειρότερη πρακτικά αμαρτία μαζί με την αυτοκτονία, θεωρείται η αμετανοησία, από την οποία προέρχεται και η αυτοκτονία. Αυτή θεωρείται ως βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, διότι ο Αμετανόητος από μόνος του επιλέγει τον δρόμο της απώλειας. Για όποιον ξέρει να μετανοεί στο λόγω και στα έργα, ακόμη και το μεγαλύτερο έγκλημα συγχωρείται, εφόσον ο μετανοημένος διορθώσει τις συνέπειες των αμαρτωλών έργων και λόγων του. Η μετάνοια είναι εξομολόγηση, αλλά και διόρθωση των έργων, όπως έκανε η Οσία Μαρία η Αιγυπτία.

Η ομοφυλοφιλία είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, διότι είναι εκτός από φοβερή αμαρτία και ασέβεια προς το Θεό, άρα είναι και δαιμονισμός, καθότι ο ομοφυλόφιλος αρνείται το φύλο που ο Θεός και οι γονείς του έδωσαν κατά την γέννησή του. Η ομοφυλοφιλία είναι η χειρότερη σαρκική αμαρτία ((μαζί με την παιδεραστία, τον βιασμό, την κτηνοβασία και την αιμομιξία), αλλά ταυτόχρονα και διαστροφή της φύσεως, οπότε μπαίνει στην κλίμακα του δαιμονισμού και όχι μίας απλής αμαρτίας, καθότι ο ομοφυλόφιλος πολύ δύσκολα θα μετανοήσει, ιδιαίτερα εάν έχει κάνει επέμβαση “αλλαγής φύλου” στο σώμα του. Κάθε τι που διαστρέφει την φύση του ανθρώπου είναι δαιμονικό και παρά φύσιν!

Ο αιρεσιάρχης Πάπας της Ρώμης βλασφημάει τον Σταυρό του Χριστού και τον ίδιο τον Χριστό “ως δήθεν αποτυχημένο!”

ΟΡΘΌΔΟΞΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌ ΠΕΡΙΟΔΙΚΌ “ΓΝΏΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΌΝΤΩΣ ΑΛΉΘΕΙΑΝ” ΤΕΎΧΟΣ ΙΟΥΛΊΟΥ 2024

Print Friendly, PDF & Email
ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

Συντάκτης

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *