Η ΠΡΟΔΟΣΊΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΊΟ, ΙΕΡΏΝΥΜΟ ΚΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΌ ΕΠΙΦΆΝΙΟ, 04/09/2022.

Περικλής Ηλ. Νταλιάνης Θεολόγος, Έφεδρος Ανθυπολοχαγός.

Την Κυριακή 04/09/2022, συντελέστηκε άλλη μια προδοσία εναντίον της Ορθοδοξίας και της πίστεως, στην Μητρόπολη Φιλίππων και τον ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θάσου, από τον Κωνσταντίνουπόλεως Βαρθολομαίο (και όχι τυχαία Τούρκο Έφεδρο Ανθυπολοχαγό) τον Αθηνών Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο, τον Διδυμοτείχου Δαμασκηνό και άλλους επισκόπους του Φαναρίου, οι οποίοι συλλειτούργησαν με τον καθαιρεμένο Μητροπολίτη ψευδοκιέβου Επιφάνιο, ο οποίος μέχρι το 2019, θεωρείτω σωστά από όλες τις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, ως λαϊκός και ως ψευδεπίσκοπος χωρίς ιεροσύνη, αλλά και ως κοινωνούντας με τους Ουνίτες της Ουκρανίας.

Εως ότου όμως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να τον χρήσει αντικανονικός και κακοδόξος το 2019, ως δήθεν “Αρχιεπίσκοπον Ουκρανίας”, όταν η Ουκρανία έχει κανονικό Αρχιεπίσκοπο τον Ονούφριο, τον οποίο πλέον δεν μνημονεύει, ούτε ο Βαρθολομαίος, αλλά ούτε ο Ιερώνυμος (συν του Αλεξανδρείας Θεόδωρου και του Κύπρου Χρυσόστομου). Με τον τρόπο αυτό ο Βαρθολομαίος, προσπαθεί με την αναγνώριση των αχειροτόνητων, ουνιτών, ετεροδόξων και σχισματικών, να δημιουργήσει αφενός σχίσματα στις τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, υφαρπάζοντάς τους το ποίμνιο και αφετέρου να προχωρήσει σε ένωση με τον αιρεσιάρχη Πάπα Φραγκίσκο της αιρετικής Ρώμης, αλλά και τις ψευδοθρησκείες του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ. Είναι τραγικές οι στιγμές με την αποστασία των ποιμένων, όπως έχει προφητευθεί από τα ιερά κείμενα και τους Αγίους πατέρες της Εκκλησίας.

Ο Τριαδικός Θεός μισεί τα αιρετικά αυτά συλλείτουργα, τα οποία βεβηλώνουν τα ιερά μυστήρια, όπως αυτό της Θείας Ευχαριστίας. Το συλλείτουργο αυτό βεβήλωσε και τον Ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θάσου, αλλά και την Ιερά Εικόνα της συνάξεως των Αγίων Πατέρων της Θάσου και της Παναγίας, την οποία υποδέχτηκαν μαζί με τον ΕΠΙΦΆΝΙΟ, ο οποίος δεν έχει Ιεροσύνη, κάτι που σημαίνει κατάργηση της Αποστολής Διαδοχής.

Οι Αποστολικοί ιεροί κανόνες είναι σαφείς (καθώς και η Αγία Γραφή και οι ιεροί κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων). Όποιοι επίσκοποι συλλειτουργούν με αιρετικούς, ή καθαιρεμένους και ακοινώνητους, είναι και αυτοί ομοίως καθηρημένοι και ακοινώνητοι και οποίος λαϊκός συμπροσεύχεται με καθηρημένους και ακοινώνητους αφορίζεται.

Την ίδια στιγμή στην Αγία Τριάδα Πειραιώς, λειτούργησε όχι τυχαία ο εφησυχάζων Μητροπολίτης του Φαναρίου και άνευ ποιμνίου Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος μνημόνευσε με την άδεια του οικείου Μητροπολίτου Πειραιώς, τόσο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, όσο και τους προηγούμενους αυτού Οικουμενιστές Πατριάρχες, Δημήτριο και Αθηναγόρα (ο οποίος ήταν μασόνος και ανακάλεσε τό 1965 αντικανονικός τα αναθέματα που οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, είχαν δώσει στην παπική παναίρεση). Με την αντικανονική αυτή και επαναλαμβανόμενη ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ του Βαρθολομαίου στον Πειραιά, την ίδια ώρα που ο Επιφάνιος, συλλειτουργούσε με τον Βαρθολομαίο και τον Ιερώνυμο στην Θάσο, ο Πειραιώς Σεραφείμ, θέλει να δηλώσει “την υπακοή του στον Βαρθολομαίο και την αποδοχή της κοινωνίας με τον σχισματικό Επιφάνιο”, όταν πρίν δύο χρόνια σωστά έλεγε “ότι ο Επιφάνιος δεν είναι ιερέας και επίσκοπος”. Για άλλη μια φορά ο Πειραιώς Σεραφείμ, δείχνει την υποκρισία του, όπως έκανε και κατά τα Θεοφάνεια του 2020, όπου επέτρεψε κατά το εκεί συλλείτουργό του με τον Αθηνών Ιερώνυμο, εις την Αγίαν Τριάδα Πειραιώς, να μνημονεύσει ο Αθηνών Ιερώνυμος τον Επιφάνιο.

Όλοι αυτοί οι Υποκριτές και Φαρισαίοι, έλεγαν ως δήθεν “σχισματικούς”, όσους Ορθοδόξους αντιοικουμενιστές Ιερείς, διέκοψαν δίκαιος το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου, για τα συλλείτουργά του με τους πάπες της Ρώμης, για τις συμπροσευχές και τις αιρετικές διδασκαλίες του κ.λπ, αλλά τώρα βλέπουμε ότι αυτοί είναι οι οποίοι έχουν αναπτύξει αντιεκκλησιαστική κοινωνία, με τους πραγματικούς σχισματικούς, όπως τον Επιφάνιο ψευδοκιέβου, στην ομάδα του οποίου εκτός από Ουνίτες και Αγγλικανούς (όπως είναι ο λαϊκος Αγγλικανός Τσεκάλιν), υπάρχουν και εντελώς αχειροτόνητοι ψευδοεπίσκοποι. Πλέον και ο Ιερώνυμος, είναι σχισματικός και ακοινώνητος. Αίσχος και προδοσία!!!

Παραθέτω ενδεικτικά μόνο λίγους από τους σχετικούς Αποστολικούς κανόνες.

Κανὼν Ι´ Εἴ τις ἀκοινωνήτῳ κἄν ἐν οἴκῳ συνεύξηται, οὗτος ἀφοριζέσθω.

Κανὼν ΙΑ´ Εἴ τις καθῃρημένῳ κληρικὸς ὤν κληρικῷ συνεύξηται, καθαιρείσθω καὶ αὐτός. Κανὼν ΙΒ´ Εἴ τις κληρικός, ἢ λαϊκός, ἀφωρισμένος, ἤτοι ἄδεκτος, ἀπελθὼν ἐν ἑτέρᾳ πόλει προσδεχθῇ ἄνευ γραμμάτων συστατικῶν, ἀφοριζέσθω καὶ ὁ δεξάμενος, καὶ ὁ δεχθείς. Κανὼν ΙΓ´ Εἰ δὲ ἀφωρισμένος εἴη, ἐπιτεινέσθω αὐτῷ ὁ ἀφορισμός, ὡς ψευσαμένῳ καὶ ἀπατήσαντι τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ. Κανὼν ΙΔ´ Ἐπίσκοπον μὴ ἐξεῖναι καταλείψαντα τὴν ἑαυτοῦ παροικίαν ἑτέρᾳ ἐπιπηδᾶν, κἂν ὑπὸ πλειόνων ἀναγκάζηται, εἰ μή τις εὔλογος αἰτία ᾖ, τοῦτο βιαζομένη αὐτὸν ποιεῖν, ὡς πλέον τι κέρδος δυναμένου αὐτοῦ τοῖς ἐκεῖσε λόγῳ εὐσεβείας συμβάλλεσθαι· καὶ τοῦτο δὲ οὐκ ἀφ᾿ ἑαυτοῦ, ἀλλὰ κρίσει πολλῶν ἐπισκόπων, καὶ παρακλήσει μεγίστῃ.

ΤΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΑΣΟ
Print Friendly, PDF & Email
ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΟΝΤΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑΝ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ

Συντάκτης

0 Σχόλια

Υποβάλετε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *