Γνώσεσθε την Όντως Αλήθειαν

(Ορθόδοξο Χριστιανικό Περιοδικό)

Ενδεικτικό Εμπορικό σήμα του Περιοδικού

Η Εικόνα της Φιλοξενείας του Αβραάμ, προτύπωση της Αγίας Τριάδας. Δια χειρός Νταλιάνη Περικλή

Βιογραφία

Γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου του 1846 μ.Χ. στη Σηλυβρία της Θράκης από τον Δήμο και τη Βασιλική Κεφάλα και ήταν το πέμπτο από τα έξι παιδιά τους. Το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στις 15 Ιανουαρίου 1889 μ.Χ., χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Πενταπόλεως. Η δράση του ως Μητροπολίτου ήταν καταπληκτική και ένεκα αυτού ήταν βασικός υποψήφιος του πατριαρχικού θρόνου Αλεξανδρείας. Λόγω όμως φθονερών εισηγήσεων (αισχρών συκοφαντιών), προς τον Πατριάρχη Σωφρόνιο, ο ταπεινόφρων Νεκτάριος, για να μη λυπήσει τον γέροντα Πατριάρχη, επέστρεψε στην Ελλάδα (1889 μ.Χ.).

Διετέλεσε Ιεροκήρυκας (Ευβοίας) (1891 – 1893 μ.Χ.), Φθιώτιδος και Φωκίδας (1893 – 1894 μ.Χ.) και διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην Αθήνα (1894 – 1904 μ.Χ.).

Μετά τον θάνατο του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Σωφρονίου (1899 μ.Χ.), ο Νεκτάριος εκλήθη να τον διαδεχθεί, αλλά ο Άγιος αρνήθηκε.

Στα κηρύγματα του, πλήθος λαού μαζευόταν, για να «ρουφήξει» το νέκταρ των Ιερών λόγων του.

Το 1904 μ.Χ. ίδρυσε γυναικεία Μονή στην Αίγινα, της οποίας ανέλαβε προσωπικά τη διοίκηση, αφού εγκαταβίωσε εκεί το 1908 μ.Χ., μετά την παραίτηση του από τη Ριζάρειο Σχολή.

Έγραψε αρκετά συγγράμματα, κυρίως βοηθητικά του θείου κηρύγματος. Η ταπεινοφροσύνη του και η φιλανθρωπία του υπήρξαν παροιμιώδεις.

Πέθανε το απόγευμα της 8ης Νοεμβρίου 1920 μ.Χ. Τόση δε ήταν η αγιότητά του, ώστε επετέλεσε πολλά θαύματα, πριν αλλά και μετά τον θάνατο του. Ενταφιάστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Αίγινα.

Η ανακομιδή των Ιερών λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1953 μ.Χ. και στις 20 Απριλίου του 1961 μ.Χ. με Πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διακηρύχτηκε Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο πόλεμος και οι επιπτώσεις αυτού στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Δες πρώτος τις εξελίξεις του πολέμου!

Ο Αγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας (; – 1601)

Ο Αγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας (; – 1601)

Άγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας Ημερομηνία Εορτής:04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥΤύπος εορτής:Σταθερή. Εορτάζει στις 4 Δεκεμβρίου εκάστου έτους.Άγιοι που εορτάζουν:Αγιος Σεραφείμ ο Νέος Ιερομάρτυρας (; - 1601)Πολιούχος:ΚαρδίτσαΙερά Λείψανα:Η Κάρα του Αγίου βρίσκεται αδιάφθορη...

Ελληνοτουρκικά: Πάει να φέρει τα πάνω κάτω η Τουρκία – Δίνει τους S-400 στην Ουκρανία;

Ελληνοτουρκικά: Πάει να φέρει τα πάνω κάτω η Τουρκία – Δίνει τους S-400 στην Ουκρανία;

Περικλής ΗΛ. Νταλιάνης, Θεολόγος, Εφεδρος Ανθυπολοχαγός. Όπως γράφω εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια, η Τουρκία πήρε τους S-400 από την Ρωσία, προκειμένου το NATO να αντιγράψει την εν λόγω τεχνολογία των αντιαεροπορικών πυραύλων. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η...

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η διαπραγμάτευση θα ισοδυναμούσε με παράδοση», λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Η διαπραγμάτευση θα ισοδυναμούσε με παράδοση», λέει σύμβουλος του Ζελένσκι

Για τις πιέσεις που δέχεται από τη Δύση να μπει σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για τερματισμό του πολέμου μίλησε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, τις οποίες και χαρακτηρίζει «περίεργες» όταν έρχονται σε μία περίοδο που η Ουκρανία έχει πετύχει...

Εικόνα της Βαπτίσεως-Θεοφάνεια

Εικόνα της Αναστάσεως